Folyóirat ajánló

Kerti Kalendárium a kertészek és kertbarátok havilapja.
Az első szám 1989. április elsején látott napvilágot az alapító szerkesztők, dr. Székely József agrármérnök és dr. Szent-Miklóssy Ferenc kertészmérnök-újságíró ötlete alapján. Azóta is a fő cél, hogy a lap tömegbázisát jelentő másfél millió kerttulajdonosnak havonta adjanak hasznos, receptszerű tanácsokat.
Az ’Árutermelők figyelmébe’ rovatban a rendszeresen piacon értékesítő kisárutermelők kapnak termesztési és marketing tanácsokat. A ’Kertbarátok ötletei’ a kerti munkát segítő jól bevált saját gyakorlati tapasztalatokat, módszereket ismerteti. ’Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége hírei’: hosszú távú együttműködési megállapodás alapján a Kerti Kalendárium a 20 ezer tagot számláló Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége lapjaként is működik; helyet ad a szövetség és tagszervezetei híreinek, tájékoztat a rendezvényeikről, a metszési és fajtabemutatókról, a szakmai előadás-sorozatokról, az országos, megyei és helyi kiállításokról. ’Bio-(öko)-ötletek’: Környezetkímélő növényvédő szerek, készítmények, eszközök, gépek, módszerek és eljárások bemutatása.

A Hihetetlen magazin egyedülálló tartalmi összeállítással jelentkező havilap, melyben az olvasók megtalálhatják a legegzotikusabb sztorikat, tanulmányokat, a parajelenségektől kezdve a történelmi rejtélyeken át a tudomány legérdekesebb és legtitokzatosabb témaköréig. ELŐZETES JÚNIUSI LAPSZÁMUNKBÓL VILÁGUNK FURCSA VENDÉGEI. Különös vándorok, akik „csak úgy” felbukkannak, majd eltűnnek. ÉLNI FOGSZ A TÚLVILÁGON! Az Egyiptomi Halottaskönyv A SZFINX IGAZI TITKA. Az újabb felfedezések szerint testében akár egy labirintus is lehet. A HOLT-TENGERI RÉZTEKERCSEK A MARS TERRAFORMÁLÁSA AZ FBI LEGHÍRESEBB X-AKTÁJA. Tényleg a földönkívüliek létezésének bizonyítéka lenne?

Egy nagyszerű márkanév, amelynek barátságos, hívogató jelentése van, s amely meghatározza azt a tartalmat, amit a magazin kínál – ez az Otthon. A lakberendezési magazinok dömpingjében mindig is törekedett az Otthon arra, hogy egyedi megközelítésben mutassa az életterünkhöz köthető témákat. Lakberendezés, design és trendek, modern és klasszikus enteriőrök, színek, hangulatok, praktikus megoldások – azaz minden, amitől még szebb, és élhetőbb lesz az otthon. Sok-sok inspiráció személyes történeteken, megvalósult álmokon keresztül, elegáns és igényes látványok segítenek azoknak, akiknek csak egy szikra hiányzik ahhoz, hogy megtalálják a saját otthonukhoz illő stílust. De szól az Otthon azokhoz is, akik szeretnek tájékozottak lenni a lakberendezési trendekben, a formatervezési irányokban, a legkorszerűbb alapanyagokban.
storyA Story magazin a nagy kereskedelmi televíziók indulásával egy időben kezdte pályafutását. Már az ezredfordulótól a legnagyobb példányszámú és legnagyobb olvasottságú újságok sorába emelkedett. Baráti hangvételű sztármagazinként hozza közelebb a sztárvilág régi és új szereplőit az olvasókhoz. A kereskedelmi tévékkel a legszorosabban együttműködve, a legnézettebb műsorsávok produkcióit már az indulástól nyomon követve naprakészen ismerteti a sztárvilág történéseit.
nok_lapjaA Nők Lapja 1949 óta nők generációinak kíséri végig az életét: nagymamáról anyára, anyáról lányra száll olvasásának a hagyománya. Nem csak bemutatja, de alakítja is a magyar nők világhoz való viszonyát. „Volt, hogy meglepődtem, hogy a Nők Lapja az én életemre mennyire rezonál, aztán rájöttem, hogy valószínűleg mindenkiére, mert ilyen az emberek élete.”- fogalmazta meg találóan egyik olvasónk. A lap modern köntösben, mai hangon képvisel olyan klasszikus értékeket, mint család, életszeretet, a hétköznapi örömök élvezete, érzékenység a társadalmi visszásságokra és az elesettek felkarolására. Olvasása nem korfüggő, bár kell hozzá bizonyos fokú érettség, élettapasztalat. Rendszeres olvasói között találunk fiatal lányokat és nagymamákat, családanyákat és karrierépítő nőket, fiúkat, férfiakat, nagypapákat vegyesen. Ami közös mindannyiukban, az a Nők Lapja szeretete.
vilagjaroA 2001 októberétől havonta 30 ezer példányban megjelenő Világjáró Utazási Magazin a kifejezetten utazási közönséglapok közé tartozik. „A Világjáró Magazin elsődleges feladata, hogy jó minőségű offline olvasnivalót adjon az utazás iránt érdeklődők kezébe; emellett online változata is létezik (www.vilagjaromagazin.hu)” – mondja Szabó Virág főszerkesztő. A kiadvány tematikáját a magyar turisztikai piac kínálatát és az utazási piac „divatirányzatait” szem előtt tartva állítják össze. A lap elindítása előtt a kiadó végzett egy néhány ezres saját kérdő­íves kutatást. „A turisztikai közönséglapok szerény hazai felhozatala miatt idehaza nemigen lehet még ma sem mérni és határozottan körvonalazni a turisztikai magazinok iránti igényt” – véli a főszerkesztő az eredményeket összegezve. A külföldi példák a jelentős életszínvonalbeli különbségek miatt nálunk nem állnák meg a helyüket, a nyugati mintájú utazási magazinok itthon egyelőre életképtelennek bizonyulnának. A kifejezetten hazai piacra tervezett Világjáró ugyanakkor évek óta stabil olvasótáborral rendelkezik, amit az eladott példányszámok is jeleznek – teszi hozzá Szabó Virág. Az ismeretterjesztő és igényesen szórakoztató magazin tartalmas olvasnivalóul szolgálhat valamennyi érdeklődő számára.
praktika„Tele vagyunk ötletekkel, célunk, hogy az ügyes kezű vagy kreatív nők szebbé, jobbá és ötletesebbé tegyék a környezetüket és saját világukat” – röviden ez lehetne a mottója a Praktika magazinnak, amely 1997 óta található meg a hazai lappiacon. Ma szinte az egyetlen, havi rendszerességgel megjelenő kreatív női magazin, amely köré egy fantasztikusan ragaszkodó, lojális olvasótábor szerveződött, amely nem csupán kézműves tartalmat keres, hanem egy képzeletbeli közösséghez való tartozás élményét is. Ahogy a természetben, a Praktikában is tavasz lett. Textilből trendi virágözönnel díszíthetsz papírtányérokat és vázát, de gyönyörű virágfejeket is varrhatsz szalaghímzéssel, szív alakú illatzsákra. A szívet – közeleg anyák napja – több formában is elkészítheted: deszkára fonalgrafikával vagy falapra keresztszemekkel. A gyerekek hajlékony drót alapú, fonallal betekert, vagány rocksztár babáknak örülhetnek, és megmutatjuk, hogy a konyhai vágódeszkádból akár szakácskönyvtartó is lehet.
kepmasA Képmás színes, az élet számos területét érintő, főleg családoknak szóló magazin, amely kulturális és gazdasági témákkal, tudományos érdekességekkel, gyermekneveléssel, környezetvédelemmel, egészséges életmóddal egyaránt foglalkozik. Az áprilisi számból ajánljuk: Engedem, hadd menjen. Rudolf Péterrel beszélgettünk - Alkalmazkodni, de mennyire? – Egyedüllétből párkapcsolatba –  Keresztényüldözés ma - „Hazajöttem Jean Valjeannak”. interjú Sasvári Sándorral.
hetekA Hetek országos közéleti hetilap, amely az elmúlt több mint másfél évtizedben magvas és lényeglátó írásaival, sajátos szemléletmódjával komoly rangot vívott ki magának a politikai-közéleti hetilapok piacán. Az újság számos esetben irányította rá a figyelmet a társadalmi és szociológiai problémákra, szolgált közéleti viták alapjául, és inspirálta a magyar média más szereplőit. Karakterét a hír- és eseményértelmezések, -analízisek,  -kiegészítések, reagálások, háttér-információk, prognózisok határozzák meg. Elkötelezett a rasszista eszmék terjedésének meggátolásában, és rendszeresen felemeli szavát az elesettek, a lecsúszottak és a kirekesztettek ügye mellett.
szep_hazakA Szép Házak a legolvasottabb építészeti magazin hazánkban. Célja családi házak és nyaralók bemutatása, a korszerű építési technológiák és anyagok ismertetése.
A kéthavonta megjelenő újság az építkezőket és építkezni szándékozókat, a lakásukat korszerűsítőket és berendezőket, illetve az építészettel, belsőépítészettel, lakberendezéssel foglalkozó tervező és kivitelező szakembereket célozza meg.
sportA Képes Sport egy dinamikus, informatív, szórakoztató hetilap, amely nem csupán a sportot az átlagon felül kedvelő olvasókhoz szól. Nyelvezete könnyen érthető, közvetlen hangnemben mutatja be a sportcsillagokat és sporteseményeket. A lap fő pilléreit az egyedi hangvételű riportjai, sztárinterjúk, olvasmányos sztorik, színes hírek, beszámolók, és a poszterek adják. A sportos divattal, a legújabb elektronikai eszközökkel és sportos autókkal azonban éppúgy foglalkozik az alig húszfős szerkesztőség, akik minden szerdán 50 oldalban szórakoztatják a közönséget.
pszicheMindazok számára, akik szeretik saját maguk alakítani környezetüket, az Ötlet Mozaik neve egyet jelent az építés, szépítés, készítés és felújítás témakörével. A „Csináld magad” régebben is egy egész mozgalom hívószava volt, a XXI. század legutóbbi évei során pedig olyanok is ecsetet és ragasztótubust, dekopírfűrészt és ásót ragadtak, akik korábban nem is gondoltak arra, hogy egyszer barkácsolók lesznek. Az Ötlet Mozaik pedig segít nekik. Segít összegezni az álmokat, amelyeket dédelgetünk, azt, hogy miként tervezzük meg az adott munkát, és hogy mi módon végezhetjük el a legegyszerűbben. Bemutatja az adott munka laikusok számára nem ismert mesterfogásait, naprakészen tájékoztat, hogy milyen szerszám- és anyagújdonságokkal érdemes kalkulálnunk, ismerteti a barkácsoló olvasótársak legfrappánsabb ötleteit és tippjeit – és természetesen megosztja az olvasóval a jól végzett munka örömét is.
pszicheA Nők Lapja Konyha minden hónapban több mint 80 kipróbált receptet kínál, amik között mindenki találhat kedvére valót, legyen akár húsimádó, édesszájú vagy éppen vegetáriánus. Hétköznapokra és ünnepekre egyaránt ad ötleteket, receptjeit úgy válogatja össze, hogy a párjuknak főző, kezdő konyhatündérek és az évtizedek óta sütő-főző nagymamák is találjanak köztük kedvükre valót. Igyekszik egészségünket óvó fogásokat ajánlani, kisgyermekes anyukáknak pedig könnyen elkészíthető, házi bébiételeket kínál. A lap szerkesztői ügyelnek arra, hogy mindig az adott hónap aktuális alapanyagaihoz igazítsák receptjeiket, és persze a látványos ételfotókkal, valamint a megbízható receptleírásokkal is próbálnak segíteni abban, hogy valóban jóízűek legyenek a mindennapok.

pszicheA Nők Lapja Psziché a testi-lelki fejlődésre nyitott nőknek szóló, izgalmas tanácsadó magazin, egyben az első pszichológiai tömeglap a hazai magazinpiacon.

Mindannyiunk életében megszaporodnak a kérdések harminc felé, amikor a családban, munkában elfoglalt helyünk is változik, keressük az utat – szakemberhez viszont kevesen fordulunk. A Nők Lapja Psziché ebben az útkeresésben segít válaszokkal, tanácsokkal. Irányt mutat önismereti, személyiségfejlődési, illetve párkapcsolati kérdésekben tudományos kutatások és neves szerzők támogatásával. Olyan szakemberek adnak tanácsot, akik nagy tapasztalatuk és élvezetes stílusuk miatt a könyvpiacon is sikeres szerzőknek számítanak: Almássy Kitti, Csernus Imre, Belső Nóra, Tari Annamária, Feldmár András, Szendi Gábor.

A magazin olvasmányos, ugyanakkor könnyed, humoros formában vezeti az olvasót testi-lelki egyensúlyának megtalálásához.

historyA Kossuth Kiadó négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy magyarul is megjelenteti a világ egyik legolvasottabb történelmi magazinját, a BBC History-t. 
Merészségnek tűnhet ezt a jelzőt használni, de a lap valóban egyedülálló a magyar piacon. Nem csak a tematikája, de a stílusa is lényegesen eltér a többiétől. Azt az angolszász stílust tolmácsolja, amelyre az a jellemző, hogy neves történészek, a világ leghíresebb egyetemeinek tanárai dolgoznak fel egy-egy témát a magazinolvasók számára úgy, hogy a történeteket a hétköznapi élet tükrében, az emberek mindennapi kultúráját, életmódját figyelembe véve jelenítik meg. Ezáltal olyan hiányt pótol a magyar sajtópiacon, amelyre komoly igény mutatkozik a világ történelme iránt nyitott, érdeklődő nagyközönség részéről.

A lap tartalma hiteles, meghökkentő és olvasmányos. Világtörténelmi témákat és magyar kapcsolódásokat dolgoz fel gazdag képanyaggal illusztrálva.

5 perc angolAz 5 perc angol egy nyelvoktató havilap. A szerkesztőknek a magazin létrehozásakor az volt a céljuk, hogy egy olyan újságot alkossanak, amely egy bulvár-életmód magazinnak „álcázott” nyelvoktató lap, így az olvasók olyan egyébként érdekes, hasznos és szórakozatható cikkeken keresztül tanulhatják és gyakorolhatják az angol nyelvet, amelyeket egyébként is valószínűleg elolvasnának egy magyar nyelvű újságban. Így egyszerre tudnak kikapcsolódni és észrevétlenül tanulni is. A magazin a következő témákban kínál cikkeket (különböző tudásszinteken): havi aktualitás, érdekes hírek a nagyvilágból, ételek és receptek, utazás, lenyűgöző állatvilág, egészség és fitnesz, divat és szépség, celeb hírek, sport, tudomány és technika, zene, könyvek, filmek. Az újság második fele érettségizőknek, nyelvvizsgázóknak, üzleti nyelvet tanulóknak és gyerekeknek kínál tananyagokat, felkészítő feladatsorokat és kidolgozott érettségi tételeket. Kiadványukkal gondoltak a kezdőkre is, így számos könnyű tananyag és képes szótár is van a magazinban. A kiadvány cikkeinek nagy részéhez hanganyag is tartozik. A hanganyagokat az olvasók ingyenesen érhetik él és tölthetik le az újság weboldaláról.